Uusi yhteinen koti Lempäälän Sarapiston Kanervasta

17.12.2018
Pirkan Laaturakenne

Lempäälään kohoava Sarapiston Kanervan on suunniteltu valmistuvan lokakuussa 2019. Suurin osa asunnoista on jo myyty, ja tulevat asukkaat odottavat jo kuumeisena pääsyä uusiin koteihinsa.

Näin on myös Katja Malisen ja Timo Ihamäen kohdalla: kolmion ostanut pariskunta kertoo odottavansa muuttoa, sillä Sarapiston Kanervassa heitä odottava yhteinen koti on isompi kuin nykyinen, ja ennen kaikkea upouusi - vanhaan asuntoon kun saisi upotettua läjäpäin rahaa, eikä sekään välttämättä riittäisi, sillä vanhoihin kerrostaloasuntoihin muutosten tekeminen on pääosin hyvinkin rajoitettua.

Uusi asunto omalla tontilla ja autotallilla

Kun pariskunta lähti etsimään uutta kotia, oli Etuoven hakuun mietitty jo valmiiksi tiettyjä ehtoja: tontin pitäisi olla oma ja kohteen sijaita tietyllä alueella. Sarapiston Kanerva täytti molemmat ehdot ja enemmänkin. Eritoten autotalli oli Katjan ja Timon mieleen: sinne mahtuisi auton lisäksi myös pariskunnan muut kulkupelit sekä läjä harrastusvarusteita. Myös maalämpö keräsi pisteet vertailua tehdessä sen ollessa suhteellisen harvinainen, joskin energiatehokas valinta kerrostaloasunnon lämmitysmuodoksi.  

Vanhoista, jo kauan markkinoilla olleista isoista rakennusalan jäteistä poiketen Pirkan Laaturakenne pääsi yllättämään myös nimenomaan joustavuutensa puolesta, ja pariskunta hämmästyikin siitä, miten paljon kerrostalossakin on mahdollista muunnella esimerkiksi pohjaratkaisuja: Katjan ja Timon naapuriasuntokin yhdistettiin tilavaksi neliöksi kahdesta erillisestä kaksiosta.

Myös kerrostaloon on mahdollista tehdä muutostöitä

Lisäksi rahoitukseen oli saatavilla joustoa: ”Kaupantekohetkellä meillä oli vielä kaksi asuntoa ja saimme sovittua niin, että makselemme uutta asuntoa sitten, kun asuntoni menee kaupaksi.”, Timo kertoo.

Sarapiston Kanervan onnistuneet visualisointikuvat kiinnittivät myös Katjan ja Timon huomion: ”Ne ovat ehdottomasti iso plussa”, Katja toteaa, ja lisää samaan hengenvetoon, että paperille kirjailtu mielikuvahan tässä on nyt vasta ostettukin. Kuvia käytiin herättelemässä henkiin myös virtuaaliesittelyn muodossa, mutta lyhyt pyrähdys Virtual Realityn maailmassa jätti vielä janoamaan lisää. Katja ja Timo aikovatkin käydä esittelyssä vielä uudemman kerran myöhemmin.

Ammattilaiset apuna pintamateriaalien ja keittiökalusteiden valinnassa

Alkuvuodesta päästään valitsemaan pintamateriaaleja sekä esimerkiksi keittiökalusteita. Valmiiksi suunnitellut värimallit Hiekka, Usva ja Hiili keräävät myös kiitosta, sillä pariskunnasta kumpikaan ei ole aiemmin suunnitellut isoja kokonaisuuksia.

”Siitä tulisi helposti sellainen tilkkutäkki ilman ammattilaisen tekemään pohjatyötä”, Katja sanoo naurahtaen.

Pintamateriaalivalinnoissa kodinostajia auttavat myös tavarantoimittajat, jotka mm. piirtävät uusille asukkaille kuvat valittujen pintamateriaalien perusteella helpottamaan tilan hahmottamista.

Uudiskohteen pintamateriaalivaihtoehdot

Keittiö on ehdottomasti kodin sydän, ja samalla myös yksi vaikeimmista kokonaisuuksista suunnitella itse. Vaihtoehtoja kun tuntuu olevan pilvin pimein - niin värien kuin esimerkiksi toiminnallisuuksienkin suhteen. Katja ja Timo luottavatkin siihen, että keittiötoimittajalla vastassa on alan ammattilainen, joka osaa antaa ideoita ja kertoa yksityiskohdista sekä keittiön toiminnallisuuksista lisää. 

Uusi koti Lempäälästä

Kaiken kaikkiaan prosessi on sujunut mutkattomasti. Tietoa on ollut riittävästi, mutta jatkoa ajatellen Katja kertoo toivovansa selkeää viestintää aikataulujen suhteen: mitä tapahtuu ja milloinkin. Tahtotila on yhteinen Pirkan Laaturakenteen toimitusjohtaja Atte Alasen kanssa, ja mies lupaakin pitävänsä uudet kodinostajat pallon päällä prosessin etenemisestä.

Käytännön asioiden, kuten hallituksen muodostumisen sekä uusiin naapureihin tutustumisen lisäksi Katja ja Timo odottavat yksimielisesti kahta asiaa ylitse muiden: ”Sitä, että pääsee muuttamaan. Niin, ja autotallia.”


Sarapiston Kanervassa vielä muutama asunto jäljellä! Kurkka ajantasainen tilanne ja lue lisää täältä.