Viisihenkisen perheen unelma - juuri heidän tarpeisiinsa räätälöity kerrostaloasunto

22.3.2019

Kun perheeseen kuuluu kolme lasta ja kaksi aikuista, on sanomattakin selvää, että tilaa tarvitaan. Usein ensimmäinen ajatus on joko lähteä remontoimaan vanhaa tai rakentamaan uutta omakotitaloa, eikä Aggenkaan perhe ollut tässä suhteessa poikkeus.

”Kyllä me hetken aikaa haaveilttiin sellaisen 1900-luvun hirsitalon ostamisesta ja remontoimisesta. On hienoa kun talolla on joku tarina. Kuitenkin seurattuamme vierestä tutun vastaavaa projektia, tulimme siihen tulokseen, että ruuhkavuosien tiimellyksessä ei moiseen projektiin kannata lähteä.”, Erkko toteaa naurahtaen.

Opiskelujen perässä Pirkanmaalle muuttanut pariskunta löysi ensimmäisen kotinsa kahden viikon varoitusajalla. Kyseessä oli rintamamiestalotyyppinen vuokra-asunto, joka olisi vaatinut huomattavasti enemmän huomiota kuin mihin aika pariskunnalla riitti. Ajatus huolettomasta ja helposta yhtiöasumisesta alkoi nostaa päätään.

Uutta kotia metsästämässä

Uuden kodin löytäminen osoittautuikin hankalammaksi kuin alun perin luultiin. Viisihuoneisia kerrostaloasuntoja ei tuntunut löytyvän mistään, eikä tarjonta muutenkaan vastannut perheen tarpeita.

Sattumalta löytynyt Sarapiston Kanerva sai kuitenkin pariskunnan toivon heräämään: hyvin käytetyt neliöt, upeat visualisointikuvat sekä pohjaratkaisu veivät Jaanan ja Erkon välittäjän juttusille. Tapaaminen yllätti pariskunnan täysin.

Muutosmahdollisuudet avainasemassa päätöksen syntymisessä

Aggen perheen mielenkiinnon herättänyt kolmio oli tarpeisiin auttamatta liian pieni, mutta varovaisen tunnustelun jälkeen kävikin ilmi, että täysin aikaisemmista kokemuksista poiketen, Sarapiston Kanervassa olisikin rutkasti mahdollisuksia muutoksille.

Pirkan Laaturakenteen toimitusjohtaja Atte Alanen sai Erkolta pian hahmotelman mahdollisesta pohjasta, jossa yhdistyivät alkuperäinen kolmio sekä viereinen yksiö. Lisäksi pohjiin tehtiin muutoksia, joiden ansiosta asunto muuttui tilavaksi viisikoksi. Makuuhuoneita pienennettiin, ja neliöt käytettiin sinne, missä niitä eniten tarvitaan – keittiöön sekä yhteisiin oleskelutiloihin.

Asunnosta muodostui 104,5 -neliöinen lumoava kokonaisuus, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty niin, että se palvelee perheen tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Tällainen toimintatapa kerää kehuja Jaanalta ja Erkolta:

”En olisi koskaan uskonut, että tällainen on kerrostalossa mahdollista. Tai vaikka olisikin, niin hintalappu tällaisille muutoksille olisi normaalisti luultavasti tähtitieteellinen. Meillä muutoskustannukset ovat erittäinkin maltilliset. Asunto on niin täysin räätälöity meitä varten, ettei tulisi mieleenkään enää vetäytyä”, Jaana kertoo hymyillen.

Tulevan kodin fiilistelyä virtuaaliesittelyn avulla

Aggen perheen täysin kustomoitua kotia ei ole virtuaaliesittelyyn mallinnettu, mutta Jaana ja Erkko päättivät kuitenkin käydä katsomassa, miltä Sarapiston Kanervaan tuleva kolmio näyttää. Virtuaaliesittelystä saikin loistavan käsityksen esimerkiksi asunnon mittasuhteista, ja palvelu yleisestikin kerää kiitosta. Jaana kertoo myös, että kohde on noteerattu laajemmaltikin, ja viimeksi päiväkodissa oli tullut puheeksi Sarapiston Kanervan ja Pirkan Laaturakenteen kiinnostavuus.

Kaiken kaikkiaan projekti on sujunut ongelmitta, ja Aggen pariskunta kutsuukin Pirkan Laaturakennetta ”ketteräksi pikkufirmaksi, joka tekee puolivahingossa asioita tavalla, joka on akateemisesti tutkitusti toimiva”. Ihmiset vaativat kodeiltaan nykyään enemmän, eivätkä bulkkituotantona vuokratontille rakennettavat kerrostalot enää vastaa täysin muuttuvaan tarpeeseen. Pirkan Laaturakenteen joustavuus sekä muutosmahdollisuudet puolestaan tuovat markkinoille kauan kaivatun tuulahduksen, ja mikä parasta – siitä ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

Tyytyväinen pariskunta on myös mielellään hehkuttanut valintaansa sekä kehunut Pirkan Laaturakennetta muille, ja tämä onkin johtanut siihen, että myös Jaanan isä on päättänyt hankkia itselleen oman yksiön Sarapiston Kanervasta.

”Siinäpä vasta viimeisen päälle herrasmies”, Atte toteaa naurahtaen.